Jadłospis wegetariański

Poniedziałek 03.11.2025     
Śniadanie: Płatki jaglane 20g na mleku. Kanapka z masłem, sałatą, kiełbasa vege 15g, papryka 15g, ogórek 15g(1,2). Herbata owocowa 150ml.    
II Śniadanie: Jabłko  100g      
I Danie:  Zupa jarzynowa z ziemniakami 200g(10)                    
II Danie: Makaron 50g z  polewą truskawkową 40g, białym serem 30g, jogurtem naturalnym 30g(1,2,3). Kompot z rabarbaru 150ml.               
Podwieczorek: Rogal maślany  z masłem i dżemem 100% owoców Kakao.(1,2,3)

Wtorek 04.11.2025                                                                          
Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku, kanapka z masłem 35g, smalczyk z fasoli i suszonych pomidorów 20g, ogórek  kiszony 20g(1,2,3) . Herbata z melisą 150ml                        
II Śniadanie: Banan 100g                    
I Danie: Zupa krupnik 200g (10)          
II Danie: Kasza gryczana 50g, jajko sadzone, mizeria z jogurtem 40g(1,2,3). Kompot z czarnej porzeczki 150ml.          
Podwieczorek: Frytki z pieca 150g, papryka słupki 20g. Bawarka 150ml.(2)                                                        .                                               

Środa 05.11.2025                                                             
Śniadanie: Płatki  owsiane 20g na mleku , kanapka z masłem, szynka roślinna 20g, sałata 2g, papryka czerwona 20g(1,2,3,8). Herbata z cytryną, imbirem i miodem. 150ml                   
II Śniadanie: Sok owocowo-warzywny 150ml         
I Danie: Zupa  Shreka 200g (2,10)                                                                                                  
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet warzywny 100g, buraczki tarte 60g(1). Kompot owocowy 150ml          
Podwieczorek: Wafle kukurydziane 20g z twarożkiem waniliowym 20g , pomarańcza 50g(2).

Czwartek 06.11.2025                                    
Śniadanie: Płatki ryżowe 20gna mleku, kanapka z masłem 35g,sałata, jajko na twardo, szczypiorek(1,2,3).  Herbata miętowa  150ml                    
II Śniadanie: Kalarepka 60g        
I Danie: Zupa ogórkowa. 200g(10       
II Danie: Makaronem 50g i warzywami 60g. Kompot  agrestowy 150ml.  (1,3)                                                               
Podwieczorek: Chleb mieszany z masłem i warzywami (sałata, pomidor, ogórek, szczypior 50g).  Kawa inka 150ml.(1,2,3)                  

 Piątek  07.11.2025    
Śniadanie: Płatki orkiszowe  na mleku 150ml, pieczywo  25g  z masłem 5g, sałata, ser Gołda 25g, ogórek 20g(1,2,3). Herbata z owocowa 150ml   
II Śniadanie: Jabłko 100g    
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g(1,10)    
II Danie:  Ziemniaki 150g, kotlet sojowy 80g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka 60g(1,2,3,4).  Kompot owocowy 150ml.                        
Podwieczorek:  Jogurt truskawkowy 150ml, bułka wyborowa 40g z masłem 5g. (1,2,3) 

Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

                                           

                         

                                                 

Skip to content