Poniedziałek 28.04.2025
Śniadanie: Płatki śniadaniowe20g na mleku 150ml, kajzerka 40g z masłem 5g, sałata 5g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g. Herbata owocowa 150ml. (1,2,8)
II Śniadanie: Jabłko 100g
I Danie: Zupa z młodej kapusty 200g (10)
II Danie: Pierogi z szpinakiem150g, surówka kopenhaska 60g. Kompot owocowy 150ml (1,2)
Podwieczorek: Chałka z dżemem. Kakao 150ml, pomarańcza 50g(1,2,3)
Wtorek 29.04.2025
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku 25 g z żurawiną 10 g, pieczywo razowe z masłem 5g, sałata, ser mozzarella 20g, pomidor 20g, kiełki rzodkiewki. Herbata z cytryną 150ml.(1,2)
II Śniadanie: Banan 100g
I Danie: Krupnik200g (2,3)
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet z soczewicy 80g, mizeria z jogurtem 60g. Kompot śliwkowy 150ml. (1,2,3)
Podwieczorek: Kasza manna 15g z polewą owocową 30g, biszkopty.(1,2,3)
Środa 30.04.2025
Śniadanie: Owsianka na mleku . Kanapka z pastą jajeczną 40g i szczypiorkiem 2g. Herbata z melisą 150ml. (1,2,3)
II Śniadanie: Gruszka100g
I Danie: Zupa pieczarkowa z makaronem 200g(2,10)
II Danie: Kasza gryczana 40g, gulasz warzywny 80g, bukiet warzyw 60g.Kompot truskawkowy 150ml.(1,2)
Podwieczorek: Kanapki z masłem 5g, sałata 2g, kiełbasą roślinną 15g, ogórkiem świeżym 20g. Kawa zbożowa 150ml.(1,2,8)
Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.