Poniedziałek 25.09.2023
Śniadanie: Granola na mleku 150ml. Pieczywo z masłem 5g, kiełbasa roślinna15g, sałatą 5g, ogórek 20g, papryka 20g(1,2,3,8). Herbata z cytryną 150ml
II Śniadanie: Jabłko 100g
I Danie: Zupa selerowa z ryżem (10) 200g
II Danie: Kluski śląskie polane masełkie z prażona cebulką, surówka Kopenhaska(sałata lodowa, ogórek kiszony, marchew ,szczypior, musztarda, jogurt)(1,2,3). Kompot truskawkowy 150ml.
Podwieczorek: Sałatka owocowa( banan, arbuz, pomarańcza, nektarynka, jabłko)120g, pałki kukurydziane. Woda z cytryną, pomarańczą i miętą 150 ml.
Wtorek 26.09.2023
Śniadanie: Płatki jęczmienne 25g na mleku 150ml z rodzynkami 10g. Szwedzki stół( pieczywo, ser żółty, jajko, sałata, pomidor, szczypiorek, ogórek, papryka)( 1,2,3). Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Sok owocowy 150ml
I Danie: Krem z marchwi z prażonymi płatkami dyni (1,10)
II Danie: Vege burger w sosie koperkowym 100g, ryż 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, papryka żółta 10g, ogórek kwaszony 10g, jabłko 10g, jogurt naturalny10g. Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Budyń waniliowyz musem jagodowym 150g. Owoc 50g. (1,2,3)
Środa 27.09.2023
Śniadanie: Owsianka z żurawiną na mleku 150g (1,2). Kanapka pastą z fasoli 30g, ogórek kiszony 15g rukola(1,2,3,8). Herbata owocowa 150ml.(1,2,3,)
II śniadanie: Brzoskwinia 100g
I danie: Zupa kalafiorowa (10)
II danie: Ziemniaki 150ml, kotlet sojowy 80g, marchewka z groszkiem 60g. Kompot agrestowy 150ml.(1,2,3)
Podwieczorek: Chałka z dżemem. Kakao 150ml. Owoc 50g (1,2,3)
Czwartek 28.09.2023
Śniadanie : Musli na mleku 150ml. Kajzerka z masłem, sałatą, serem żółtym 15g, pomidorem malinowym 20g, ogórkiem 20g i szczypiorkiem(1,2,3,8). Herbata mięta z mango150ml.
II śniadanie: Arbuz 100g.
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g(10)
II danie: Stripsy vege, ziemniaki 150g, koperek, buraczki duszone 60g(2). Kompot z rabarbaru 150ml.
Podwieczorek: Jogurt owocowy 150g, biszkopty, owoc 50g.(1,2,3)
Piątek 29.09.2023
Śniadanie : Płatki ryżowe na mleku 150g, pieczywo 35g z masłem, jajecznica na szynce, papryka i ogórek słupki 20g(1,2,3). Herbata miętowa 150ml
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie: Zupa neapolitanka 200g(2,10)
II danie : Ziemniaki 150g, kotlet warzywny 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 60g(1,2,3,4). Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Wafle ryżowe 20 g z nutellą z awokado 35g. Kawa zbożowa 150ml(1,2,3,9).