Jadłospis wegetariański

Poniedziałek  15.07.2024      
Śniadanie: Płatki owsiane 25g na mleku , kajzerka z masłem 5g, sałata 2g, ser żółty 15g, ogórek kiszony 20g, papryka 20g. Herbata owocowa 150ml. (1,2)    
II Śniadanie: Arbuz 100g       
I Danie: Pomidorowa z ryżem 200g(2,10)                                   
II Danie: Pierogi z truskawkami 150g, sałata z jogurtem.    Kompot owocowy 150ml.(1,2,3)                    
Podwieczorek: Rogalik maślany z dżemem 5g. Kakao 150ml, jabłko 50g.(1,2,3)  

Wtorek 16.07.2024      
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 150ml. Kanapka z masłem, sałatą, szynką roślinna 20g, pomidorem 20g , rzodkiewką 5g.  Herbata z melisą 150ml.(1,2,3,8) 
II śniadanie: Nektarynka 100g                
I Danie: Zupa z soczewicy 200g (10)      
II Danie: Młode ziemniaki 150g, stripsy roślinne100g, mizeria z jogurtem 60g. Kompot truskawkowy 150ml. (2)                       
Podwieczorek: Pieczywo graham z serkiem Almette, pomidorki koktajlowe i kiełki. Kawa zbożowa 150ml.  (1,2)

Środa 17.07.2024                                                                                  
Śniadanie: Granola 20g na mleku, chleb  z masłem 5g, pasta kanapkowa 30g, szczypior 2g. Herbata miętowa 150ml. (1,2,8)                  
II Śniadanie: Śliwka 100g.        
I danie: Zupa koperkowa z makaronem 200g (1,10
II Danie: Potrawka chińska 150g z ryżem 40g. Kompot z rabarbaru 150ml.(10)       
Podwieczorek: Wafle ryżowe z dżemem truskawkowym 15g, morela 50g. Kawa inka 150ml. (2)

Czwartek 18.07.2024      
Śniadanie: Płatki orkiszowe 20g na mleku 150ml, bułka wiejska z masłem 5g, kiełbasa  roślinna 15g , sałata 2g, ogórek świeży 15g. Herbata owocowa 150ml.(1,2,8)      
II Śniadanie: Jabłko 100g   
I Danie: Zupa jarzynowa z makaronem 200g (1,10)            
II Danie: Kasza gryczana 40g, vege burger 80g, surówka z pekińskiej 60g. Kompot owocowy 150ml. (1,2)                                                     
Podwieczorek: Frytki z pieca 150g, ogórek słupki 30g.  Lemoniada(arbuz, cytryna, mięta)150ml.

Piątek 19.07.2024                                                        
Śniadanie:  Płatki jęczmienne 20g na mleku 150ml. Kanapka 30g, z masłem 5g, jajkiem na twardo, sałatą 5g, papryką i szczypiorkiem.  Herbata owocowa 150ml. (1,2,3)  
II Śniadanie: Arbuz 100g
I Danie: Zupa ryżanka 200g (10)      
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet sojowy 80g , surówka z młodej kapusty 30g, marchewki 20g, ogórka kiszonego 20g z sosem winegret. Kompot truskawkowy 150ml.(1,2,3,4)          
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwką. Kakao 150ml.(1,2,3)

Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

                                           

                         

                                                 

Skip to content