Jadłospis wegetariański

Poniedziałek 25.09.2023                                                                                                           
Śniadanie:  Granola na mleku 150ml.  Pieczywo z masłem 5g, kiełbasa roślinna15g, sałatą 5g, ogórek 20g, papryka 20g(1,2,3,8). Herbata z cytryną 150ml                                                
II Śniadanie: Jabłko  100g                                                                                                                                              
I Danie: Zupa selerowa z ryżem (10) 200g                                                                                                
II Danie: Kluski śląskie polane masełkie z prażona cebulką,  surówka Kopenhaska(sałata lodowa, ogórek kiszony, marchew ,szczypior, musztarda, jogurt)(1,2,3). Kompot truskawkowy 150ml.                                                                                                                     
Podwieczorek: Sałatka owocowa( banan, arbuz, pomarańcza, nektarynka, jabłko)120g, pałki kukurydziane. Woda z cytryną, pomarańczą i miętą 150 ml.                                                                                                                                                       

Wtorek  26.09.2023                                                                                                                              
Śniadanie: Płatki jęczmienne 25g na mleku 150ml z rodzynkami 10g. Szwedzki stół( pieczywo, ser żółty, jajko, sałata, pomidor, szczypiorek, ogórek, papryka)( 1,2,3). Herbata owocowa 150ml.                                                                                              
II Śniadanie: Sok  owocowy 150ml                                                                                                                  
I Danie: Krem z marchwi z prażonymi płatkami dyni  (1,10)
II Danie: Vege burger w sosie koperkowym 100g, ryż 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, papryka żółta 10g, ogórek kwaszony 10g, jabłko 10g, jogurt naturalny10g. Kompot owocowy 150ml.                                                                                                                                    
Podwieczorek: Budyń waniliowyz musem jagodowym 150g. Owoc 50g. (1,2,3) 

Środa 27.09.2023                                                                               
Śniadanie:  Owsianka z żurawiną  na mleku 150g (1,2). Kanapka pastą z fasoli 30g, ogórek kiszony 15g rukola(1,2,3,8). Herbata owocowa 150ml.(1,2,3,)                                                                                                    
II śniadanie: Brzoskwinia 100g                                                                                                                                              
I danie: Zupa kalafiorowa  (10)                                                                                                            
II danie: Ziemniaki 150ml, kotlet sojowy 80g, marchewka z groszkiem 60g. Kompot agrestowy 150ml.(1,2,3)                
Podwieczorek: Chałka z dżemem. Kakao 150ml. Owoc 50g (1,2,3)                                         

Czwartek  28.09.2023                                                                              
Śniadanie : Musli na mleku 150ml. Kajzerka z masłem, sałatą, serem żółtym 15g, pomidorem malinowym 20g, ogórkiem 20g i szczypiorkiem(1,2,3,8). Herbata mięta z mango150ml.                                                                                                                                              
II śniadanie: Arbuz 100g.                                                                                                                           
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g(10)
II danie: Stripsy vege, ziemniaki 150g, koperek, buraczki  duszone 60g(2). Kompot z rabarbaru 150ml.             
Podwieczorek: Jogurt owocowy 150g, biszkopty, owoc 50g.(1,2,3)

Piątek  29.09.2023
Śniadanie : Płatki ryżowe  na mleku 150g, pieczywo 35g z masłem, jajecznica na szynce, papryka i ogórek słupki 20g(1,2,3).  Herbata miętowa 150ml
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie: Zupa neapolitanka 200g(2,10)                                                                                                              
II danie : Ziemniaki 150g, kotlet warzywny 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 60g(1,2,3,4). Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Wafle ryżowe 20 g  z nutellą z awokado 35g. Kawa zbożowa 150ml(1,2,3,9).  

       

                         

                                                 

Skip to content