Poniedziałek 29.05.2023
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 150ml(1,2,3). Kanapka 35g z masłem 5g, ser żółty 15g, sałata 2g, warzywa 40g(1,2,3,8) Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Owoc 100g
I Danie: Zupa selerowa z ryżem (10) 200g
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet jajeczny, mizeria 60g. Kompot z rabarbaru 150ml.
Podwieczorek: Sałatka owocowa 120g, herbatniki/pałki kukurydziane. Kawa zbożowa 150ml.
Wtorek 30.05.2023
Śniadanie: Płatki jęczmienne 25g na mleku z rodzynkami 10g, kanapka z szynką 15g, sałata, ogórek 20g, pomidor 20g( 1,2). Herbata miętowa 150ml.
II Śniadanie: Sok owocowy 150ml
I Danie: Zupa ziemniaczana 200g (2,10)
II Danie: Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym 100g, ryż jaśminowy 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, papryka żółta 10g, ogórek kwaszony 10g, jabłko 10g, jogurt naturalny10g. Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Kasza manna z musem truskawkowym 150g. Owoc 50g. (1,2,3)
Środa 31.05.2023
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku 150ml. Kanapka 35g z pastą jajeczną15g, szczypiorek(1,2,3). Herbata z cytryną 150ml.
II Śniadanie: Kisiel owocowy 150ml
I Danie: Barszcz ukraiński 200ml (1,2,10)
II Danie: Gołąbki z młodą kapustą bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem 150g.(1,2). Kompot truskawkowy 150ml.
Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem 150g. Kawa Inka 150ml.(1,2)
Czwartek 01.06.2023
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 150ml (1,2), chleb maślany z masłem 40g, parówka drobiowa, słupki ogórka 20g i papryki 20g(1,2). Herbata z cytryną 150ml.
II śniadanie: Ananas
I danie: Zupa ogórkowa z ziemniaczkami 200g (10)
II danie: Spaghetti mięsno-warzywne 150g, mizeria z jogurtem 60g (1,2,3,8). Kompot truskawkowy 150ml.
Podwieczorek: Muffinka (wyrób własny). Kakao (1,2,3).
Piątek 02.06.2022
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku 150ml(1,2). Kanapka 35g, z masłem 5g, kiełbasa krakowską 15g, sałatą 5g, papryką czerwoną 20g(1,2,3,8). Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Owoc 100g
I Danie: Wiosenna zupa warzywna 200ml(2,10)
II Danie: Ziemniaki 150g, pulpety rybne 80g w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej, marchewką , ogórkiem kiszonym z sosem winegret 60g(1,3,4). Kompot z rabarbaru 150ml.
Podwieczorek: Kolorowe kanapki 35g z warzywami 45g. Kawa zbożowa 150ml.(1,2,3)
Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie