Jadłospis

Poniedziałek 04.11.2024
Śniadanie: Musli owocowe 15g na mleku. Kanapka z serem żółtym 15g, sałata 2g, ogórek 20g, papryka 20g. Herbata owocowa 150ml (1,2)  
II śniadanie: Jabłko 100g    
I danie:  Zupa pomidorowa z ryżem 200g(1,2,10)
II danie: Pyzy z mięsem i cebulką 150g, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki  60g. Kompot owocowy 150ml. (1,2,3)            
Podwieczorek: Koktajl z maślanki i owoców 150ml, bułeczka z masłem, gruszka 50g(2)

Wtorek 05.11.2024 
Śniadanie: Płatki orkiszowe20g na mleku, kanapka 30g z masłem 5g, szwedzki stół(polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, jajko na twardo, kiełki rzodkiewki). Herbata z cytryną 150ml.(1,2,3,8)       
II Śniadanie: Banan 100g             
I Danie: Zupa kartoflanka z włoszczyzną 200g(10)                        
II Danie: Potrawka chińska 60g z kurczakiem 80g, surówka Colesław 60g.Kompot wiśniowy 150ml.(1,8,10)    
Podwieczorek: Kolorowe kanapki z warzywami 40g. Kawa zbożowa 150ml.(1,2)

Środa 06.11.2024    
Śniadanie: Zacierki 20g na mleku 150ml, bułka z masłem 5g parówki drobiowe, ogórek i papryka słupki 40g. Herbata  z cytryną 150ml. (1,2,3,8)   
II Śniadanie: Sok jabłkowy150ml    
I Danie: Szczawiowa z jajkiem 200g (10)       
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet mielony 90g, buraczki 60g. Kompot agrestowy 150ml.(1,2)     
Podwieczorek: Jogurt borówkowy(własny wyrób)150ml. Bułka  z masłem. Jabłko 50g.(1,2,3)                                                                             

Czwartek 07.11.2024  
Śniadanie: Płatki jaglane mleku 20g, kanapka 35g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 15g, ogórek świeży 20g, papryka 20g. Herbata owocowa. 150ml.(1,2,3)  
II Śniadanie: Gruszka 100g        
I Danie: Zupa brukselkowa 200g (2,10)     
II Danie: Makaron penne 50g z kurczakiem 80g, szpinakiem30g i pomidorami 30g. Kompot z czarnej porzeczki 150ml. (1,2,3,)  
Podwieczorek: Kasza manna na mleku z polewą truskawkową 60g, podpłomyki bez cukru, herbatka mięta z pomarańczą 150ml(1,2)      

 Piątek 08.11.2024
Śniadanie: Płatki owsiane 20g  na mleku, kanapka 35g z twarogiem15g, pomidor 15g,  szczypiorek. Herbata zielona z cytryną.(1,2,3)
II śniadanie: Jabłko 100g
I danie: Zupa koperkowa z makaronem 200g(1,2,3,10)
II danie: Ryż 40g, pulpety rybne w sosie koperkowym 100g, surówka z kiszonej kapusty 60g.  Kompot z rabarbaru 150ml.(1,2,3,4)
Podwieczorek:  Fasolowe brownie. Kawa inka 150ml.                                          

Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

                                                                                                                           

Skip to content