Jadłospis

Poniedziałek 29.05.2023                                                                                                           
Śniadanie:  Płatki jęczmienne na mleku 150ml(1,2,3). Kanapka 35g z masłem 5g, ser żółty 15g, sałata 2g, warzywa 40g(1,2,3,8) Herbata owocowa 150ml.                                                                                                                                               
II Śniadanie: Owoc 100g                                                                                                                                               
I Danie: Zupa selerowa z ryżem (10) 200g        
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet jajeczny, mizeria 60g.  Kompot z rabarbaru 150ml.  
Podwieczorek: Sałatka owocowa 120g, herbatniki/pałki kukurydziane. Kawa zbożowa 150ml.                                                                                                                                                       

Wtorek  30.05.2023                                                                                                                              
Śniadanie: Płatki jęczmienne 25g na mleku z rodzynkami 10g, kanapka z szynką 15g, sałata, ogórek 20g, pomidor 20g( 1,2). Herbata miętowa 150ml.                                                                                                                                                   
II Śniadanie: Sok  owocowy 150ml                                                                                                                  
I Danie: Zupa ziemniaczana 200g (2,10)                                                                                                  
II Danie: Pulpeciki drobiowe  w sosie koperkowym 100g, ryż jaśminowy 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, papryka żółta 10g, ogórek kwaszony 10g, jabłko 10g, jogurt naturalny10g. Kompot owocowy 150ml.                                            
Podwieczorek: Kasza manna z musem truskawkowym 150g. Owoc 50g. (1,2,3) 

Środa  31.05.2023                                                                                                                                                        
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku 150ml. Kanapka 35g z pastą jajeczną15g, szczypiorek(1,2,3). Herbata z cytryną 150ml.                            
II Śniadanie: Kisiel owocowy 150ml                                                                                                                                   
I Danie: Barszcz ukraiński 200ml (1,2,10)          
II Danie: Gołąbki z młodą kapustą bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem 150g.(1,2). Kompot truskawkowy 150ml.    
Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem 150g. Kawa Inka 150ml.(1,2)

Czwartek  01.06.2023                                                                                                                     
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 150ml (1,2), chleb maślany z masłem 40g, parówka drobiowa, słupki ogórka 20g i papryki 20g(1,2). Herbata z cytryną 150ml.                                                                                                                        
II śniadanie: Ananas                                                                                                                            
I danie: Zupa ogórkowa z ziemniaczkami 200g (10)                                                                                                                             
II danie: Spaghetti mięsno-warzywne 150g, mizeria z jogurtem 60g (1,2,3,8). Kompot truskawkowy  150ml.                              
Podwieczorek: Muffinka  (wyrób własny). Kakao (1,2,3).   

Piątek  02.06.2022                                                                                                                                                                                                       
Śniadanie:  Płatki jaglane na mleku 150ml(1,2).  Kanapka  35g, z masłem 5g, kiełbasa krakowską 15g, sałatą 5g, papryką czerwoną 20g(1,2,3,8). Herbata owocowa 150ml.                                                                                                      
II Śniadanie: Owoc 100g                                                                                                                      
I Danie: Wiosenna zupa warzywna 200ml(2,10)                                                                                                                                                        
II Danie: Ziemniaki 150g, pulpety rybne 80g w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej, marchewką , ogórkiem kiszonym  z sosem winegret 60g(1,3,4). Kompot z rabarbaru 150ml.                                                                                                                           
Podwieczorek:  Kolorowe kanapki 35g z warzywami 45g. Kawa zbożowa 150ml.(1,2,3

                                                                                                                                                                   

                              Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie

                                                                                                                           

Skip to content