Poniedziałek 15.04.2024
Śniadanie: Granola na mleku (1,2), kanapka 35g z masłem 5g, sałata 5g, ser żółty 15g,kiełbasa żywiecka 15g, pomidor 15g ogórek słupki 15g (1,2,3,8). Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Jabłko 100g.
I Danie: Kapuśniaczek 200g (10)
II Danie: Makaron tagiatella 50g ze szpinakiem 40g, serkiem mascarpone 15g, pieczarka 20g i pomidorkami koktajlowymi 20g (1,3). Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Kanapki 35g z pastą jajeczną i ogórkiem kiszonym, rukola. Kawa zbożowa 150ml. (1,2,3)
Wtorek 16.04.2024
Śniadanie: Makaron gwiazdki na mleku 150ml. Bułka z masłem 5g, sałatą 2g, pasztet drobiowy 20g, pomidorem 20g, kiełkami słonecznika 2g. Herbata z melisą 150ml.(1,2,3)
II Śniadanie: Banan 100g
I Danie: Barszcz ukraiński 200g(10)
II Danie: Potrawka chińska z ryżem ( ryż 30g, pierś kurczaka 60g, mieszanka warzyw chińskich 40g, cebula, przyprawy, sos sojowy). Kompot wiśniowy 150ml.(1)
Podwieczorek: Smoothie mleczno – owocowe 150ml, wafle ryżowe z dżemem (2).
Środa 17.04.2024
Śniadanie: Musli na mleku 150g(1,2). Pieczywo graham 35g z masłem, polędwicą sopocką 15g i warzywami 30g, herbata owocowa 150ml(1,2,3)
II śniadanie: Sok jabłkowy z jarmużem 150ml
I danie: Zupa warzywna żółta 200g (10)
II danie: Kopytka 150g, bitki w sosie własnym 100g, surówka z pekińskiej 60g. Kompot agrestowy 150ml(1,2,)
Podwieczorek: Polenta z sosem jagodowym. Kawa Inka 150ml. Jabłko 50g(1)
Czwartek 18.04.2024
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku 150ml(1,2). Pieczywo 35g z masłem, pasta humus, ogórkiem kiszonym 15g(1,2,12). Herbata owocowa 150ml.
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie : Zupa z soczewicy 200g (10).
II danie: Kasza kuskus 40g, gulasz drobiowo-warzywny 100g, marchew z groszkiem 60g(1,10). Kompot porzeczkowy 150ml.
Podwieczorek: Kolorowe kanapki 35g z warzywami 40g(1,2,3). Kawa zbożowa(1,2) 150ml.
Piątek 19.04.2024
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z rodzynkami 150ml(1,2,3). Bułka grahamka z masłem, sałatą, kiełbasą żywiecką15g, warzywami(1,2,3). Mięta 150ml.
II Śniadanie: Pomarańcza 100g
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g(2,10)
II Danie: Paluszki rybne 100g, puree ziemniaczane 150g, surówka z kapusty kiszonej 40g, jabłka 20g i marchewki 20g(1,3,4) Kompot z rabarbaru 150ml.
Podwieczorek: Rogalik z masłem. Kakao 150ml. Gruszka 50g.(1,2,3)
Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie