Jadłospis

Poniedziałek 23.06.2025    
Śniadanie: Owsianka na mleku 150m. Kanapki z masłem, sałatą, serem żółtym, ogórkiem kiszonym 20g. Herbata owocowa 150ml. (1,2,3).      
II Śniadanie: Sok jabłkowy 150ml  
I Danie: Zupa kalafiorowa 200g(1,10)        
II Danie: Makaron z truskawkami, serem białym i jogurtem naturalnym 200g.Kompot owocowy 150ml.  (1,2.3).         
Podwieczorek: Kolorowe kanapki z warzywami 30g. Kawa Inka 150ml. (1,2,3)

Wtorek 24.06.2025
Śniadanie: Płatki ryżowe 6g  na mleku, kanapka z masłem 5g, sałata 2g, szynka gotowana 20g, ogórek świeży 10g. Herbata z cytryną 150ml. (1,2,3)              
II Śniadanie: Banan 100g         
I Danie: Zupa z młodej kapusty 200g (10)                    
II Danie: Ziemniaki 100g, bitki wieprzowe w sosie własnym 100g, trio warzywne 60g. Kompot czerwonej porzeczki 150ml. (2)     
Podwieczorek: Budyń waniliowy z polewą truskawkową,  bułka z masłem(1,2,3)

Środa 25.06.2025          
Śniadanie: Płatki żytnie 20g na mleku, chleb wieloziarnisty 30g  z masłem 5g , szynka drobiowa 15g , pomidor 20g, sałata 2g. Herbata z cytryną 150ml. (1,2,3,8)
II Śniadanie: Truskawki 100g      
I Danie: Zupa – krem z dyni i marchewki  z groszkiem ptysiowym 200g(1,2,3,10)    
II Danie: Ryż 40g, kurczaka z warzywami w pięciu smakach 150g. Kompot śliwkowy 150ml. (1,2)                                                   
Podwieczorek: Chałka z masłem 5g. Jogurt malinowy 150ml.(1,2,3)  

Czwartek 26.06.2025   
Śniadanie: Makaron gwiazdki 25g na mleku. Kanapka z pastą jajeczną  i szczypiorkiem . Herbata z cytryną 150ml. (1,2,3)                
II Śniadanie: Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane 100g             
I Danie: Wiosenna zupa warzywna 200g (10)                                
II Danie: Kasza jęczmienna 40g, pałka kurczaka 120g, surówka z pekińskiej kapusty, marchewki, papryki i kukurydzy 60g. Kompot owocowy 150ml. (1,2,3)
Podwieczorek: Pieczywo razowe z  serem żółtym 20g, rukolą i rzodkiewką. Bawarka 150ml.  (1,2,3)                                   

Piątek 27.06.2025          
Śniadanie: Płatki orkiszowe 25g na mleku 150ml. Kanapka 40g  masłem 5g, sałatą 2g,  kiełbasą krakowską15g, ogórkiem kiszonym 15 g. Herbata miętowa 150ml.(1,2,3,8)       
II śniadanie: Arbuz 100g           
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g (1,2,10)                  
II Danie:  Ziemniaki 150g z koperkiem, paluszki rybne 80g,  surówka z  kapusty kiszonej , jabłka i marchewki 60g. Kompot z rabarbaru 150ml. (1,3,4)
Podwieczorek: Wafle kukurydziane z nutellą z bananów. Kawa inka 150ml.(1,)

Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

                                                                                                                           

Skip to content