Jadłospis

Poniedziałek 17.06.2024
Śniadanie: Musli na mleku 150ml (1,2), kanapka 35g z masłem 5g, sałata 5g, ser żółty 15g, wędlina 15g, ogórek świeży 15g, papryka czerwona 15g (1,2,3,8).  Herbata owocowa 150ml.      
II Śniadanie: Jabłko 100g                      
I Danie: Barszcz biały z ziemniakami 200g (1,2,10)              
II Danie: Makaron z truskawkami,  polewą jogurtową i białym serem 150g (1,2, 3). Kompot z owocowy  150ml.    
Podwieczorek: Polenta z żurawiną 150ml, chrupki kukurydziane, pomarańcza 50g.(1,2,3)

Wtorek 18.06.2024        
Śniadanie:  Owsianka na mleku z rodzynkami. Pieczywo  z humusem, ogórek małosolny 20g, kiełki rzodkiewki 1g. Herbata z melisą 150ml.(1,2,12)  
II Śniadanie: Banan 100g              
I Danie:  Rosół z makaronem 200g(1)       
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet schabowy 100g, surówka z młodej kapusty 60g. Kompot truskawkowy 150ml.(1,3)            
Podwieczorek: Bułeczka z masłem i konfiturą malinową, kawa Inka waniliowa 150ml, jbłko 50g (1,2)

 Środa 19.06.2024                                   
Śniadanie:  Granola na mleku 150ml, kanapka z masłem, pasztetem drobiowym 20g i warzywami 40g(1,2,3). Herbata z cytryną 150ml.    
II Śniadanie: Sok owocowy  150ml      
I Danie:   Zupa z zielonego groszku  200g (2,10)   
II Danie:  Kopytka 150g, gulasz drobiowo-warzywny 80g, sałata z jogurtem 60g. Kompot porzeczkowy 150ml. (1,3)    
Podwieczorek: Deser pucharek Krakusa 150ml

Czwartek 20.06.2024    
Śniadanie: Płatki żytnie 15g na mleku 150ml. Chleb razowy 35g z masłem 5g, sałatą 2g, jajko na twardo, papryka 20g, kiełki brokułu 2g. Herbata zielona z cytryną 150ml. (1,2,3)  
II śniadanie:  Morela 100g         
I danie : Zupa gulaszowa 200g (10)   
II danie: Naleśniki z białym serem ( 2szt.) z polewą truskawkową. Kompot śliwkowy 150ml. (1,2,3 )  
Podwieczorek: Pieczywo  30g z szynką 20g, sałatą ,pomidor 20g, szczypiorek 2g. Bawarka 150ml.(1,2)                                    

Piątek  21.06 .2024 
Śniadanie:  Makaron zacierki  na mleku, kajzerka 40g z masłem 5g, sałata 5g, kiełbasa krakowska 20g, ogórek świeży 15g, rzodkiewka (1,2,3). Herbata z cytryną 150ml.           
II Śniadanie: Truskawka 100g            
I Danie: Zupa ogórkowa  200g (2,10)                                  
II Danie: Ryż 40g2 , ryba pieczona w panierce 90g, surówka z młodej, kiszonej kapusty i marchewki60g (1,2,3,4).  Kompot wiśniowy 150ml.    
Podwieczorek: Jogurt jagodowy 150ml, rogalik z masłem. Jabłko 50g.(1,2,3)              

                                                                                                                           

                              Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie

                                                                                                                           

Skip to content