Jadłospis

Poniedziałek 09.06.2025
Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku 150ml (1,2), kanapka 35g z masłem 5g, sałata 5g, kiełbasa krakowska podsuszana15g, papryka czerwona 15g (1,2,3,8).  Herbata owocowa 150ml.      
II Śniadanie: Truskawki 100g                         
I Danie: Zupa ogórkowa  200g (2,10)         
II Danie: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem 150g (1,2, 3). Kompot z owocowy 150ml.         
Podwieczorek: Polenta na mleku z żurawiną 150ml, wafle kukurydziane, jabłko 50g.(1,2,3)

Wtorek 10.06.2025  
Śniadanie:  Owsianka na mleku z rodzynkami. Pieczywo  z humusem, ogórek małosolny 20g, kiełki rzodkiewki 1g. Herbata z melisą 150ml.(1,2,12) II Śniadanie: Kalarepka słupki 60g                  
I Danie:  Rosół z makaronem 200g(1,3)          
II Danie: Młode ziemniaki 150g, kotlet schabowy 100g, zasmażana młoda kapusta 60g. Kompot z czarnej porzeczki 150ml.(1,3)                        
Podwieczorek: Sernik na zimno z truskawkami, herbatniki.(1,2,3)

Środa 11.06.2025    
Śniadanie:  Płatki orkiszowe na mleku 150ml, kanapka z masłem, sałatą, pasztetem drobiowym 20g  pomidor malinowy 20g, szczypiorek.(1,2,3). Herbata z cytryną 150ml.               
II Śniadanie: Sok owocowy  150ml           
I Danie: Zupa z zielonego groszku  200g (2,10)            
II Danie: Kopytka 150g, gulasz drobiowo-warzywny 120g. Kompot śliwkowy 150ml. (1,3)            
Podwieczorek: Budyń waniliowy z polewą owocową 150ml, bułka wyborowa z  masłem(1,2,3)               

Czwartek 12.06.2025           
Śniadanie: Płatki żytnie 15g na mleku 150ml. Chleb razowy 35g z masłem 5g, sałatą 2g, jajko na twardo, papryka 20g, kiełki brokułu 2g. Herbata zielona z cytryną 150ml. (1,2,3)
II śniadanie: Banan 100g              
I danie: Zupa drobiowa a la flaczki 200g (10)         
II danie: Naleśniki z białym serem i z polewą truskawkową. Kompot owocowy 150ml. (1,2,3 )                    
Podwieczorek: Kanapka 30g z szynką 15g, sałatą ,pomidor 20g, szczypiorek 2g. Bawarka 150ml.(1,2)            

Piątek  13.06 .2025            
Śniadanie:  Makaron literki na mleku, kajzerka 40g z masłem 5g, sałata 5g, ser żółty 15g, ogórek świeży 15g (1,2,3). Herbata miętowa 150ml.     
II Śniadanie: Jabłko 100g                
I Danie: Barszcz biały z ziemniakami 200g (1,2,10)                    
II Danie: Ryż 40g , ryba po grecku 90g, (1,3,4).  Kompot z czerwonej porzeczki 150ml.    
Podwieczorek: Jogurt malinowy 150ml, rogalik z masłem.(1,2,3)              

 Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

                                                                                                                           

Skip to content