Jadłospis

Poniedziałek 24.11.2025          
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku 150ml, kanapka 35g z masłem 5g, sałata 5g, kiełbasa podsuszana 15g, ogórek kiszony 15g,  (1,2,8).  Herbata owocowa 150ml.                             
II Śniadanie: Jabłko 100g.                  
I Danie:  Zupa pieczarkowa z ziemniakami 200g (2,10)                                                                                                                             
II Danie: Makron 50g z truskawkami 80g, serem białym 30g i jogurtem naturalnym 30g. Kompot owocowy 150ml.(1,2,3)        
Podwieczorek: Bułeczka z masłem i miodem 35g, kakao 150ml. (1,2)

Wtorek 25.11.2025                
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku 150ml, chleb mieszany 25g z masłem 5g, sałata 2g, szynka 15g, pomidor 20g, szczypior 5g.(1,2,3,8) Herbata z cytryną 150ml.                          
II Śniadanie: Banan 100g            
I Danie: Zupa kalafiorowa  200g (2,10)     
II Danie: Spaghetti bolognese, sałata z jogurtem naturalnym(1,2,3) Kompot z rabarbaru i truskawki 150ml.                                                   
Podwieczorek: Galaretka owocowa, bułka wyborowa z  masłem, pomarańcza 50g (1,3)    

Środa 26.11.2025                        
Śniadanie:  Bagietka z  masłem, pasta brokułowa z serkiem Feta 30g, roszponka 5g. Kawa zbożowa 150ml. (1,2,3)                                
II Śniadanie:  Sok jabłkowy 150ml        
I Danie: Zupa gulaszowa 200g. (10)               
II Danie: Ziemniaki 150g, jajko sadzone, trio warzywne 60g.(2,3)  Kompot truskawkowy 150ml.                                                       
Podwieczorek: Kanapka 35g z sałatą,  szynką drobiową 15g, ogórek zielony 15g, bawarka 150ml.(1,2,3)   

Czwartek 27.11.2025                                                                                               
Śniadanie: Płatki orkiszowe 25g na mleku. Kajzerka z masłem, jajkiem na twardo15g, sałatą 10g, ogórek  20g, kiełki brokuła 2g (1,2,3,). (1,2,3,) Herbata miętowa 150ml.                                                
II Śniadanie: Gruszka 100g                                            
I Danie: Zupa ogórkowa (2,10)
II Danie: Ziemniaki 150g, pałeczka z kurczaka 120g ,surówka z kapusty pekińskiej 60g (1,2,3).  Kompot porzeczkowy 150ml.                           
Podwieczorek: Tosty z serem i polędwica sopocką(1,2,8). Herbata owocowa 150ml.                                                                              

Piątek 28.11.2025         
Śniadanie: Płatki kukurydziane15g na mleku(1,3). bułka grahamka z masłem 5g, serem żółtym15g, sałata 5g, papryka mix 15g, Herbata z melisą 150ml.
II Śniadanie: Jabłko 100g          
I Danie: Krupnik  200g(1,10)           
II Danie: Ryż  50g, paluszki rybne 90g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 60g(1,3,4).  Kompot owocowy 150ml.                                                 
Podwieczorek: Pucharek jogurtowo-brzoskwiniowy 160ml z ciastkiem owsianym(1,2,

Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content